Saknar dig Farfar!

Igår så dog farfar. Han blev 80 år. Han dog haftigt i Stockholm när han och farmor var och hälsade på faster. De vet inte varför han dog men tror att det antingen var en hjärtatack eller en strock eftersom det skedde så plöttsligt. Vi ska åka till Stockholm i morgon för att få se honom men samtidigt träffa farmor och faster.

Saknar dig Farfar! <3



Ett av de sista korten som jag har på farfar. Här på hans 80 årsdag tillsammans med farmor.


Tentan och ny kurs

I lördags så hade jag min första tenta. Från kl 9 fram till kl 17.45 varade den så jag var väldigt trött när jag kom hem. Tentan var två delade och första delen så fick vi svara på två frågor om utbildningshistoria. Den andra delen så kollade vi på en film och skulle skriva en recention på filmen och få in några vetenskapliga begrepp som vi skulle beskriva. Jag vet inte riktigt hur det gick. Känndes bra när jag lämnade in det men nu vet jag inte. Ska bli spännande att se om jag klarade det eller inte.

Annars så har jag inte gjort så mycket under helgen. Per var här i fredags. Annars så har jag kollat på film, varit ute och gått och spelat dator. Helt enkelt bara tagit det lugnt.

Idag så börjde jag en ny kurs som jag tror kommer att bli bra. Den heter kultur, estetik och lärande och vi ska få jobba med bild, drama, musik, dans, litteratur och media så jag tror att det blir roligt! Dessutom så har vi bytt studiegrupp. Jag tror att min grupp kommer att bli bra. Verkar som om alla är intresserade utav att göra det bästa med denna gruppen och kursen så det blir nog bra får vi hoppas. Jag slapp dessutom ett par personer i min grupp, men jag vet inte vem som blev gladast över det...

Nu ska jag fortsätta att läsa Bortbytingen av Selma Lagerlöf

Hur svårt kan det vara?

Ja det undrar jag ibland. Var på en föreläsning igår där föreläsaren bröt ganska mycket. Då tycker jag själv att man verkligen är tyst och koncentrerar sig på vad det är han sig, men det tyckte inte hon som satt bredvid mig (vem hon nu va). Typ på en gång så började hon klaga på att hon inte skulle orka lyssna på honom, hon kunde inte ens skriva av det som stod på pover point presentationen för han pratade så himla dåligt. Men snälla var tyct det finns andra som iaf vill försöka lyssa och förstå vad han säger. Precis när jag tänkte säga till henne att vara tyst så slutade hon att prata. Tror du inte att hennes kompis typ tre personer bort istället började. Sen efter en stund tystnade denne med. Skönt tänkte jag nu kanske jag äntligen kan få lyssna ordentligt men nej. Då börjar de som sitter framför mig. Vad är det med folk? Hur svårt kan det vara att vara tyst under en föreläsning? Och även om man inte tycker han är intressant så sitter man ändå tyst eftersom det kan var någon annan som vill lyssna, eller är det bara jag som tycker så? Vuxna människor borde ha lärt sig detta vid det här laget tycker jag, men tydligen inte.

Tyckte faktiskt lite synd om föreläsaren för efter rasten så var mer än hälften av oss som lyssnade borta. Fast i och för sig, då stördes jag inte av några som hela tiden pratade.

Ja nu är det bara att plugga för mig fram tills på lördag när tentan är. Är ganska orolig faktiskt. Kan kanske bero på att dels har det krånglat massa och dels så vet jag inte hur det fungerar. Sen att jag har missat en föreläsning eftersom jag var i Prag gör väl inte säken bättre precis. Men jag hoppas att jag klarar det.

Ni får hålla tummarna för mig

Varit flytt hjälp

i helgen nu har det varit fullt upp. I lördags så var jag och Per hem till Sara och Royne i deras nya lägenhet och hjälpte dem att måla och tapitsera. Jonas och Therese var också där och hjälpte till. Sen i går så hjälpte vi dem att flytta. Så nu är jag lite trött i kroppen, men det blir väll så när man inte är van att bära massa tunga saker...

Mitt under flytten så var jag tvungen att åka till teatern och repa men sen åkte jag hem till dem och fortsatte hjälpa till med flytten.

Annars i helgen så har jag hunnit med att rösta i kyrkovalet och plugga lite.

Nu har jag precis kommit tillbaka från skolan där jag har lyssnat på en föreläsning om sekretess, den var ganska intressant faktiskt, och nu ska jag ta och försöka få i mig något att äta innan jag går tillbaka till pluggandet.


Skolan

Har varit jätte dålig på att skriv men jag tänkte att jag ska göra ett nytt försök och bättra mig, får se hur det går...

Jag har ju börjat skolan, som ni vet, och just nu är det ganska mycket. Ska ha tenta nästa lördag så det gäller att ha läst all kurslitteratur tills dess. Känns som jag inte gör så mycket annat än det. Fast det blir väl så om man ska hinna läsa in över 1000 sidor på fem veckor och det ska fastna också.

Förra torsdagen så tog jag en brejk från pluggandet och gick på bio med Per. Vi såg på Beck - i stormens öga. Den var ganska bra. Eller den var bra men den var inte lika bra som endel andra beck filmer har varit. Blev lite besviken på Gunval, det känndes inte riktigt som han reagerade som jag har fått för mig att han skulle göra.

I lördags så var jag på Angelinas dop. Det var väldigt fint, även om Royne såg lite obekväm ut till en början i kyrkan. Men de var väldig fina allihop, Sara, Royne och Angelina.

Nej nu måste jag läsa vidare i mina böcker om jag ska hinna få in och fatta allt tills nästa vecka... 

RSS 2.0