Fettisdagen

Igår var jag till Bergvik med Sara efter jobbet. Vilket alltid är trevligt. Sen åkte jag hem till Per för att sedan åka tillsammans hem till mig för att äta semlor som mamma hade köpt. Gott! Kändes bra att få en riktigt semla på semeldagen. Fick en på jobbet i och för sig men den var utan mandelmassa så det blev inte rikgit samma sak.

Sen får jag väll nämna att kronprinsessan Viktoria och Daniel har förlovat sig, men det är väll svårt att undgå nu. Tyckte det var lite kul eftersom det har varit så mycket spekulationer så länge om när de ska gifta sig. Så jag får väll gratulera dem, även om de inte läser det här, men men.. Jag kan nog lugnt säga att jag har ärft mitt intresse för monarkin av mamma iaf. Det första hon sa till mig när jag kom hem igår var att de hade förlovat sig. Tyckte att hon kunde säga hej först men det var tydligten inte lika viktigt :-P

Sunne

I lördags åkte jag och Per upp till Sunne för att åka skidor, Vilket var väldigt trevligt även om det snöade under största delen. Väldigt härligt att åka igen efter hur många år som helst. Efter backen så åkte vi till Pers familjs stuga och var där fram tills söndag eftermiddag.

Nu har jag nyss kommit hem från ett 10 timmars pass på jobbet... Alltid lika kul att jobba så länge. Så nu ska jag ta och titta på Oscars galan som mamma spelade in i natt.

Tandläkarens nya kök har gått i pension...

Har äntligen fått en tid hos tandläkaren efter mer än 1 ½ år. Natuligtvis så kan inte jag den tiden som jag har fått. Säg när egentligen som man kan det. Så det blev bara och ringa för att få en ny tid. Eftersom jag har det jobbet jag har så ville jag ha en sån sen tid som möjligt på dagen. Det senaste de hade var 16.10. Det tyckte jag att det kan funka. Då blev frågan vilken dag? Den första tiden som var ledig var den 4 Maj. Inte undra på att det har gått så lång tid innan de har kunnat hitta någon tid överhuvudtaget till mig.

Hemma så har vi bytt nya köksluckor vilket blev väldigt bra. Känns mycket frächare nu. Men nu så har mamma bytt plats på massa saker och ränsat ut typ halva köket så nu har man ingen koll på vart sakerna finns... Men men det är ju en vane sak så det kommer väll efterhand.

När jag kom hem från jobbet idag så hade jag fått allmänna pensions brevet. Jejj! Jag ska pensionera mig nu... eller inte. Kan inte riktig förstå varför de ska skicka ut sådanna brev. Vet varför men det känns väldigt deprimerande och ointressant. Känns som jag inte riktigt bryr mig om min pension just nu. Är mer fokuserad på vad jag vill göra med mitt liv och vad jag vill joba med. Inte hur jag har det när jag är pensionär. Känns som en senare fråga.

Nu ska jag gå och äta lite.

Hejs svejs!

Helgen och lite klag

Min helg har varit ganska lugn. I Lördags så åkte Per och Royne till Örebro för att sälja Pepsy. Då passade jag och Sara på att gå på stan och handla lite, vilket var väldigt trevligt! Sen lekte jag och Per taxi åt mina föräldrar och Anna.

Sen på söndagen så blev det middag hemma hos farmor och farfar tillsammans med familjen, Per och mormor. När man ska hem till farmor och farfar på mat så gäller det att vara hungrig när man kommer dit. Först får man huvudrätt (ibland är det till och med förrätt med, oftast sill och potatis då) som man helst ska ta MINST två gånger om farmor får som hon vill. Sen så blir det efterrätt. Middagen avslutas sedan med kaffe och tårta. Under hela middagen så finns det även tillgång till godis. Inte undra på att man är mätt eftrer en sådan middag...

I måndags på jobbet så var det väldigt krångligt med tiderna som jag skulle jobba... Var meningen att jag först skulle var på en avdelning mellan 12-16. På måndag morgon så ringer en annan avdelning från samma förskola och tycker att jag kan vara hos dem mellan 8.30 - 12 och sedan från 16-17.30. Jag svara att det gå bra. När jag kommer till jobbet så hade tydligen varken avdelningarna eller personalen på andra avdelningen patat ihop sig så då ville de ändra tid... Kan inte fatta varför inte personalen gå igenom sådant först innan de ringer så det inte blir massa krongel och missförstånd... Är ju inte direkt första gången något sådant har hänt.. Roligast är ju när de vill att man ska vara på två ställen samtidigt.. Men men det löste sig i alla fall även om det blev massa krångel...

Nu har jag fått klaga lite.. Hoppas att du har det bra tiils vi hörs igen!


Helgen

Helgen har varit ganska lugn. Har varit med Per och gått ut med Pepsy. Pers akuthems hund.

I lördags så var jag och Per på bio och såg Valkyra. Filmen handlar om några personer som försöker lönnmörda Adolf Hitler men misslyckas. Jag tyckte att den var riktigt bra! Den var väldigt spännande även om jag visste på ett ungefär vad som skulle hända eftersom jag har läst om försöket i skolan.

Sen när vi kom hem så från filmen var det mindre kul. Pepsy hade varit i sängen och kissat lite på täcket, fast vi hade varit ute med honom precis innan vi åkte. Så då var det bara att byta alla sängkläder och täcket. Som tur var hade Per ett extra täcke som vi kunde använda. Kändes som att jag blev ännu mer övertygad över att jag inte ska skaffa någon hund när jag blir stor... 


Ska försöka bli bättre...

Har varit väldig dålig på att skriva. Ska försöka bättra mig.

Idag har det äntligen kommit lite mer snö! Jippi :-) Hade jättekul på jobbet när jag fick åka skärtlapp med barnen. Även om det var halvt livsfarligt eftersom hela kullen var isbelagd under snön. Kan säga att det var fler än ett barn vars fötter bara sveptes undan. Såg lite kul ut ibland.

Sen efter jag hade slutat så var jag till stan och där träffade jag upp Anna. Skulle köpa underkläder. Hatar det. Antingen är BH:arna för små eller för stora och de som väl finns i min storlek ser oftas bara tantiga ut. Men idag hittade jag några som såg bra ut och faktist passade. Så nu är jag lite nöjd. Hittade en tröja också.

Nu ska jag snart åka till scouterna och så ska vi åka våra egna hemgjorda pulkor får se hur det går... Ska ta och leta reda på några hjälmar känns som en bra ide.   

RSS 2.0